5 leuke feitjes over fietsen

Nederland is een land waarin de mensen echt ontzettend veel fietsen. Het blijkt zelfs dat er in ons land ongeveer net zoveel fietsen als mensen zijn. Dit laat dan ook wel zien dat het fietsen als het ware echt in ons bloed zit.

Waarschijnlijk weet je wel het een en ander over fietsen. Echter hebben we vandaag voor jou iets nieuws. In dit artikel zullen we namelijk kijken naar de vijf leukste feitjes die er maar te vinden zijn over fietsen. Er zullen een hoop dingen zijn die je zeker niet verwacht had!

  1. De fietsen van vroeger hadden grote wielen

Heb je wel eens een keer van een hoge bie gehoord? Dit is een soort fiets die we vroeger ontzettend veel in ons land zagen. Dit waren bijzondere fietsen om te zien. Deze fietsen hadden een zeer kenmerkend iets, dit was het grote voorwiel met het kleine achterwiel. Dit maakte het dan ook een fietssoort die er toch wel apart uitzag. Echt prettig waren ze niet in gebruik, het is namelijk zo dat je hier niet zo goed mee kunt sturen. Over de loop der jaren is deze fietssoort dan ook echt wel uit het straatbeeld verdwenen. Nu hebben we alleen nog maar de fietsen zoals iedereen die kent, met wielen die allebei even groot zijn. Je kunt de oude fietsen nog wel eens in een museum vinden, leuk om eens uit te proberen

  1. Nederland heeft de meeste fietsen ter wereld

Uit onderzoek blijkt dat ons land het land is met het meest aantal fietsen. We maakten dan ook echt geen grapje, het is echt zo dat je hier meer fietsen hebt al mensen. Hier hebben de meeste mensen wel twee fietsen. Een fiets om op te rijden, en een fiets als reserve. Dit blijkt dan ook uit alle fietsenstallingen die je op straat kunt vinden. Kijk maar eens om je heen als je toevallig in een grote stad bent. Vrijwel overal waar je kijkt zullen diverse stallingen te vinden zijn. Overal zijn er mensen die hun fietsje tegen een paal of een muurtje aanzetten. Hoeveel fietsen hebben jullie nu eigenlijk thuis en heb jij ook een reserve fiets in de schuur?

  1. De duurste fiets van de wereld

Meestal zal een fiets niet al te duur zijn. Een fiets zal in de meeste gevallen maar een paar honderd euro kosten, en dan heb je al een goede. Echter is er een fiets toch wel erg bijzonder, dit is de speciale Vlinder Fiets. Deze fiets is gemaakt door Damien Hirst, dit is de ontwerper van dit aparte vervoersmiddel. De fiets is voorzien van allemaal kleine vlindertjes op het frame. Het bijzondere aan deze fiets is dat deze voor een half miljoen verkocht is tijdens een veiling! Hier gaat jouw fietsje van de HEMA natuurlijk niet tegenop. De kans is groot dat dit bedrag natuurlijk ooit over zal geboden worden. Het is nu eenmaal het enige exemplaar ter wereld.

  1. Het is super gezond

Veel mensen denken dat fietsen helemaal niet zo goed voor je is, ze denken dat je niet zoveel energy gebruikt omdat je alleen maar hoeft te trappen. Dit is natuurlijk helemaal niet waar, het is namelijk echt zo dat fietsen nog altijd een van de beste dingen is die je maar kunt doen als je jouw conditie wilt verbeteren. Sterker nog, uit onderzoeken blijkt dat intensief fietsen nog beter is dan hardlopen. Je kan dan ook prima een stukje gaat fietsen als je graag wilt afvallen, wanneer je een uur fietsen achter de rug hebt dan zal je zeker flink wat vet verbrand hebben. Plus, het is ook nog eens veel leuker dan al dat lopen!

  1. Eens geleerd, nooit meer vergeten

Het blijkt ook dat je het fietsen nooit meer zal vergeten. Wanneer je eenmaal het fietsen onder de knie hebt dan kan je de rest van je leven zonder problemen op de fiets stappen. Dit is dan ook de reden dat wij in Nederland alle kinderen al zo snel mogelijk op de fiets zetten. Op deze manier kunnen zijn namelijk kennis maken met dit vervoersmiddel. Als ze het eenmaal kunnen dan hebben zij ook de mogelijkheid om zelf naar school te fietsen met vrienden en vriendinnen. Scheelt voor jou natuurlijk ook weer een paar ritjes met de auto iedere week. Ontzettend handig dus, fietsen zal je nooit van je leven meer verleren.

Leave a Reply