De beste fietswedstrijden ter wereld

Wij Nederlanders vinden het natuurlijk leuk om zelf te fietsen, maar we vinden het ook ontzettend leuk om naar het fietsen te kijken. Zo zijn er een hoop Nederlanders die tijdens de Tour de France altijd weer langs de kant van de weg staan om hun favoriete spelers aan de moedigen. Nu is dit de bekendste race, maar dit houdt niet in dat dit ook de enige is. Er zijn namelijk nog veel meer soorten races op de fiets die je kunt bekijken. In dit artikel zullen we gaan kijken naar de beste fietswedstrijden in de wereld. Lees dus snel verder om er achter te komen welke jij zeker niet mag missen!

De Trans Pyrenees

Deze race vindt plaats in Spanje, in de Pyreneen om precies te zijn. Veel kenners zien dit toch wel als een van de meest zware en lastige soort races die er maar te kiezen is. Dit komt voornamelijk door het feit dat de bergen en heuvels in dit gebied echt ontzettend stijl zijn. De fietsers hebben dan ook ieder jaar weer moeite om al die procenten omhoog te klimmen. Het is vooral lastig als het ontzetten warm is, door de hoogte en door de warme zon hebben veel fietsers hier wel moeite mee. Het is dan ook zeker geen race voor de slechte fietsers! Je kunt deze wedstrijd altijd volgen op tv, leuk om eens mee te maken.

Paris Rouen

Deze race heeft al zijn oorsprong in het jaar 1869, mensen zijn toen begonnen om tussen deze twee steden te fietsen. Deze race is niet heel erg lang, de totale lengte van het parcours is namelijk mar 123 km. In verhouding tot andere soort races valt dit wel weer mee. Je kunt bij deze race altijd veel mensen langs de kant van de weg zien. Het is in het beginpunt, in Parijs, dan ook ieder jaar weer een hele happening. Een race voor de fietsers die het wel lekker vinden om een lang eind door te rijden in een zeer korte periode. Deze race zal je niet altijd op de tv vinden, het is namelijk zo dat hij nu niet bepaald bekend is bij de mensen in ons land. Wel kan je de race volgen bij de diverse sportzenders, mits je hier natuurlijk op kan kijken.

De Tour du France

We hebben het al even benoemt, deze race is toch wel de meest bekende soort race voor het fietsen die je maar zult vinden. Landen van over heel de wereld doen mee aan deze lange wedstrijd, zelfs de mensen uit de VS wagen hier hun kans om ook de titel te behalen. Deze race vind plaats in diverse soorten stukken door heel Frankrijk en België. Het is dan ook echt een race waarbij je veel van de omgeving kunt zien. We zien dat veel mensen op vakantie een kijkje nemen bij dit evenement, langs de kant van de weg kan je dan ook echt ieder jaar weer enkele duizenden mensen vinden. De winnaar die krijgt een bepaald soort kleur trui, deze staat voor de winst die hij heeft behaald.

Giro De Italia

Deze race is ook erg bekend, het is een race die al sinds 1909 bestaat. In die tijd was het voornamelijk bedoelt om een bepaalde krant te promoten. Echter is dit toch een beetje groter geworden dan gedacht, vandaag de dag is dit namelijk een van de meest grote en bekende soorten races die je maar kunt vinden. Deze race houdt zich niet aan een vaste weg, het is dan ook ieder jaar weer een verrassing wat het weer zal zijn. wel zien we dat de race altijd drie weken duurt, meestal vinden deze ergens in mei of in juni plaats. De eerste winnaar was Luigi Ganna, hij houdt niet altijd een record op een bepaalde afstand.

Er zijn nog veel meer soorten races te vinden. We zien echter wel dat de meeste races gehouden worden in het zuiden van Frankrijk of in Italië. Dat is gebeurt is natuurlijk niet zo heel raar, hier vinden de races nu eenmaal hun oorsprong. Fietsen is echt ontzettend spannend om te bekijken, het is ieder jaar dan ook weer een mysterie over wie er zal winnen. Bekende spelers die altijd meedoen zorgen ervoor dat het geheel altijd weer een echt sportevenement is. Heb jij ook een bepaalde race die je altijd volgt of ben jij normaal gesproken niet echt een fietsfan?

Leave a Reply